Een leren riem is een veelzijdig accessoire dat zowel functioneel als stijlvol kan zijn. Voor zowel dames als heren zijn er vele verschillende soorten leren riemen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Voor de horeca zijn er echter speciale eisen aan de riemen gesteld.

Wanneer je in de horeca werkt, zijn er vaak bepaalde dresscodes en vereisten voor de kleding en accessoires die je draagt. Dit kan ook van toepassing zijn op de riem die je gebruikt. Zo moeten de riemen duurzaam zijn, gemakkelijk schoon te maken zijn, bestand zijn tegen vlekken en vuil, en tegelijkertijd een professionele uitstraling hebben. Daarnaast kunnen er ook speciale eisen zijn aan de kleur en breedte van de riem, afhankelijk van de voorschriften van het bedrijf waar je werkt.

Riem – Riem heren – Riem dames – Leer

Art nr: LD-R64062
Cognac bruin
Donkerbruin
Grijs
Zwart
 24,95

Soorten riemen:

Er zijn verschillende soorten leren riemen die geschikt zijn voor gebruik in de horeca. Een van de meest populaire opties is de leren riem met een klassieke gesp. Deze riemen zijn verkrijgbaar bij www.LeonDesign.nl in verschillende kleuren en breedtes en zijn zeer duurzaam.

Horeca riemen

Een horeca riem is een riem die speciaal is ontworpen voor gebruik in de horeca-industrie. Dit soort riemen moeten duurzaam en functioneel zijn, omdat mensen in de horeca vaak lange uren staan en veel beweging nodig hebben. Bovendien moeten horeca-riemen er professioneel en stijlvol uitzien, omdat mensen in de horeca vaak rechtstreeks met klanten werken.

Juiste keuze leren horeca riem

Leren riemen zijn een populaire keuze voor de horeca-industrie vanwege hun duurzaamheid en tijdloze uitstraling. Ze zijn ook relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Hieronder volgen enkele factoren waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste leren horeca riem:

 1. Materiaal: Kies voor een riem van hoge kwaliteit leer, omdat deze langer meegaat en bestand is tegen slijtage. De riem moet ook flexibel genoeg zijn om uw bewegingen niet te belemmeren, maar stijf genoeg om uw lichaam te ondersteunen
 2. Breedte: De breedte van de riem moet passen bij de lussen van uw broek. Als de riem te breed is, past hij misschien niet door de lussen, en als hij te smal is, kan hij er gemakkelijk uitglijden. Over het algemeen is een breedte van 3,5-4 cm geschikt voor de meeste broeklussen.
 3. Gesp: De gesp van de riem moet veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Gespen met een dubbele tong zijn een populaire keuze in de horeca, omdat ze betrouwbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden vastgemaakt en losgemaakt.
 4. Kleur: Kies een kleur die past bij de uniforme dresscode van uw werkplek. Over het algemeen zijn donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin en grijs geschikter voor de horeca, omdat ze professioneel en stijlvol zijn en gemakkelijker schoon te maken zijn.
 5. Onderhoud: Leer is een duurzaam materiaal, maar het heeft wel regelmatig onderhoud nodig om zijn uitstraling te behouden. Gebruik een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen, en gebruik af en toe leerconditioner om het leer zacht en soepel te houden.

Kortom, bij het kiezen van een leren horeca riem moet u letten op duurzaamheid, functionaliteit en stijl. Door te investeren in een hoogwaardige riem die aan deze criteria voldoet, kunt u ervoor zorgen dat u er professioneel uitziet en comfortabel werkt in de horeca-industrie.

Horeca riem

Riemen zijn een belangrijk accessoire voor mensen die in de horeca werken, omdat ze niet alleen functioneel zijn om hun kleding op zijn plaats te houden, maar ook een professionele uitstraling bieden. Hieronder zijn enkele tips voor het kiezen van riemen die geschikt zijn voor gebruik in de horeca:

 1. Kies voor duurzaamheid: In de horeca wordt er vaak hard gewerkt en soms kunnen er ruwe omstandigheden zijn, zoals het morsen van voedsel of dranken. Kies daarom voor riemen die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals leer, omdat ze bestand zijn tegen slijtage en lang meegaan.
 2. Houd het eenvoudig: Kies voor riemen die eenvoudig en functioneel zijn, zonder al te veel poespas. Vermijd riemen met teveel decoratieve details of felle kleuren, omdat ze afleidend kunnen zijn voor klanten of een onprofessionele uitstraling kunnen geven.
 3. Kies voor breedte en dikte: Kies voor riemen die breed genoeg zijn om stevig om de taille te passen en voldoende ondersteuning te bieden tijdens het werk. Een riem van ongeveer 3,5-4 cm breed is geschikt voor de meeste broeklussen. Kies ook voor een riem die niet te dun is, omdat deze niet voldoende ondersteuning biedt.
 4. Gesp: De gesp van de riem moet gemakkelijk en snel kunnen worden vastgemaakt en losgemaakt, omdat het werk in de horeca vaak snel en hectisch kan zijn. Kies voor een eenvoudige en duurzame gesp die gemakkelijk te hanteren is.
 5. Kleur: Kies voor neutrale kleuren zoals zwart, bruin of grijs die passen bij de uniforme dresscode van de werkplek. Deze kleuren zijn ook gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.
 6. Comfort: Kies voor riemen die comfortabel zitten en niet knellen, omdat het werk in de horeca vaak lange uren staan vereist. Zorg ervoor dat de riem niet te strak of te los zit en dat de tailleomtrek correct wordt gemeten.

Kortom, bij het kiezen van riemen voor gebruik in de horeca, moet u rekening houden met duurzaamheid, functionaliteit, eenvoud, breedte en dikte, gesp, kleur en comfort. Door een riem te kiezen die aan deze criteria voldoet, kunt u er professioneel uitzien en comfortabel werken in de horeca-industrie.