Algemeen

Het inkorten van een leren riem

riem inkorten

Het inkorten van een leren riem van Leondesign is niet moeilijk, maar vereist wel wat zorgvuldigheid om te voorkomen dat de riem beschadigd raakt. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het inkorten van een leren riem:

Benodigdheden:

Schaar

Schroevendraaier

Potlood of pen

Liniaal

Lederen riemgaten tang

Stappen:

  1. Meet de lengte die je nodig hebt voor je riem. Doe dit door een riem die goed past plat neer te leggen en de afstand van de gesp tot het meest gebruikte riemgat te meten. Dit is de lengte die je nodig hebt voor je nieuwe riem. Draai de schroef los en bewaar deze.
  2. Leg de riem op een plat oppervlak en markeer met een potlood of pen de lengte die je nodig hebt op de kant van de riem waar de gesp zich bevindt. Zorg ervoor dat je een rechte lijn trekt en gebruik hiervoor een liniaal. Knip de riem voorzichtig af op de markering die je zojuist hebt gemaakt. Gebruik hierbij een schaar die scherp genoeg is om door het leer heen te snijden.
  3. Maak een nieuw riemgat op de gewenste afstand van de gesp (leg de gespt over de riem) met behulp van de lederen riemgaten tang. Leg de riem plat neer en gebruik de tang om een nieuw gat te maken. Maak het gat niet te groot, anders kan het uitrekken en kan de riem losraken. Je kunt altijd een nieuw gat maken als de riem te strak of te los zit.
  4. Zet de gesp met de schroef weer vast aan de riem, je nieuwe riem is nu klaar om te dragen! Onthoud dat het inkorten van een leren riem permanent is, dus zorg ervoor dat je de juiste lengte markeert voordat je de riem afknipt. Wees ook voorzichtig bij het maken van nieuwe riemgaten om te voorkomen dat de riem beschadigd raakt.
riem inkorten leon design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *